Som ni kanske redan vet så inträffade en månförmörkelse natten mellan den 18:e och 19:e oktober. Därför tänkte jag skriva om al-ayat bönen som är en obligatorisk bön vid liknande fenomen. 

Vid månförmörkelse, solförmörkelse, jordbävning samt åska och storm så är denna bön obligatorisk. Den genomförs från förmörkelsens inledning och vid jordbävning, storm och åska så genomförs den direkt. Om man inte genomför bönen då de fyra händelserna sker så måste man be den senare som Qadha, precis som när man missar att be en av de dagliga bönerna i tid.  
 

 

Utförande av bönen:

Niyyat (avsikt)

Recitera surah al-Fatiha och en annan surah från Koranen. Gå sedan till rokoo’, och därefter upp igen för att läsa surah al-Fatiha och en annan surah från Koranen. Sedan går du till rokoo’ igen och därefter upp igen för att läsa surah al-Fatiha och en annan surah från Koranen. Detta skall du göra fem gånger. 

Efter den femte rokoo’ ska du ner och genomföra två Sajdah som i vanliga bönen. Efter de två genomförda Sajdahs ställer du dig upp och genomför andra rak'at precis på samma sätt som första rak'at och därefter avslutar du det med Tashahud och Salam. 


Källa

Kommentera

Publiceras ej